Pápež František a Martin Schulz. PHOTO: © European Union 2014

Pápež František zapôsobil na viacerých poslancov. Vyzval Európu nájsť stratené hodnoty

Pápež František a Martin Schulz. PHOTO: © European Union 2014
Pápež František a Martin Schulz. PHOTO: © European Union 2014

Pápeža Františka privítal predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz a davy ľudí. Návštevy pápeža sa zúčastnili biskupi, kardináli a podpredsedovia. Na väčšinu urobil prejav hlavy cirkvi dojem.

Pápež František hovoril o Európe, ktorí zišla z cesty. „Stále je priveľa situácií, kde sa s ľuďmi zaobchádza ako s predmetmi, ktorých funkcie možno naprogramovať a zmanipulovať, a keď už nie sú viac užitočné, skrátka sa vyhodia,“ povedal Svätý Otec.

Ťažilo ho aj zaobchádzanie s občanmi neeurópskych krajín. „Nemôžeme pripustiť, aby sa Stredozemné more stalo pohrebiskom. Európa musí znovu objaviť stratené hodnoty,“ zvýrazňoval vo svojom prejave. Vyzdvihol myšlienku spoločného budovania Európy, ktorá sa nebude orientovať na hospodárstvo, ale na posvätnosť každého človeka, na jeho hodnotu.

Zdá sa, že pápežov prejav zapôsobil aj na poslancov. „Bolo to výnimočné stretnutie, a to pre stredopravicového predsedu! Myslím, že som aj ja počul výzvu a predovšetkým povzbudenie k napredovaniu týmto smerom,“ vyjadril sa Joseph Daul, predseda Európskej ľudovej strany.  Nie všetci sa však vyjadrovali pozitívne. „Čakala som niečo konkrétnejšie,“ povedala Sylvie Goulard z Aliancie liberálov a demokratov za Európu.

Viac..  Bilčík k debate o Slovensku v EP: Dnes potrebujeme ešte viac brániť slobodné médiá a právny štát

Viac sa dozviete v priloženom videu: 

O vik

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: O pár dní príde pápež na Luník IX, už ste sa zaregistrovali? VIDEO

Zdieľaj článok na Facebooku Zadajte Váš e-mail a odoberajte zadarmo spravodajstvo z EÚ Zaujímam sa …

Consent choices