Záborská
Záborská

Europoslankyňa Záborská sa stala patrónkou projektu, ktorý zachraňuje ľudské životy

Anna Záborská
Anna Záborská, europoslankyňa.
PHOTO: © European Union, 2014

Europoslankyňa Anna Záborská sa stala patrónkou projektu Zachráňme životy. Záborská, ktorá dlhodobo presadzuje ochranu ľudského života a dôstojnosti od počatia po prirodzenú smrť, stála už pri zrode projektu, ktorý siedmy rok zachraňuje deti a pomáha matkám v krízových situáciách.

“Cez tento projekt sa nám už podarilo zachrániť mnoho ľudských životov. Je dôkazom toho, že ženy potrebujú praktickú pomoc, nie potrat. Chcela by som, aby sa o príbehoch týchto žien a o samotnom projekte Zachráňme životy dozvedelo čo najviac ľudí,” zdôraznila Anna Záborská.

Počas vyše 7-ročného fungovania projekt Zachráňme životy (www.zachranmezivoty.sk) pomohol 88 ženám a narodilo sa 73 bábätiek, ktorých matky kvôli zložitej sociálnej alebo osobnej situácii pôvodne uvažovali o potrate. Celkovo bolo v rámci projektu riešených 1123 prípadov. Na „Zachráňme životy“ nadväzuje Poradňa Alexis (www.alexisporadna.sk), ktorá len v minulom roku poskytla poradenstvo 186 ľuďom (z toho 20 mužom). Od vzniku projektu pred 6 rokmi odborníci celkovo riešili 552 prípadov.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

O red

Odporúčame pozrieť

spotrebice

Neviete zohnať opravára spotrebičov? Europoslanci prijali smernicu, ktorá to zmení

Máte pokazenú práčku, mixér, či telefón a radi by ste si ho dali opraviť? Lenže …

Consent choices