Europoslanec Štefanec medzi mladými pravičiarmi

Občiansko-demokratická mládež organizovala už 18.ročník letnej univerzity, kde pozvali zástupcov pravicových strán, aby spolu diskutovali na aktuálne slovenské a európske témy migrácie a východného partnerstva. Poslanci Alojz Hlina (Občania), europoslanec Ivan Štefanec (KDH Plus, EPP) a podpredsedníčka strany Sieť Katarína Cséfalvayová spolu s Vladimírom Bilčíkom (Sieť), okrem diskusie na aktuálne politické témy odpovedali aj na otázky možného povolebného zloženia koalície po budúcoročných voľbách.

Podľa jej predsedu Martina Tokára by mali relevantné pravicové strany vytvoriť silné predvolebné zoskupenie  založené na spoločných hodnotách, ktoré by bolo alternatívou voči súčasnej vláde. “Slovensko si po ôsmych rokoch ľavicového populizmu a zlodejstva zaslúži vládu, ktorá ho posunie vpred. Nepotrebujeme sociálne balíčky ktorými sa len odvádza pozornosť od pochybných tendrov a zlodejín obrovských rozmerov. Situácia keď sa každý týždeň  dozvedáme o novom nalievaní verejných peňazí do rúk podnikateľov blízkych Smeru je neprípustná. ODM sa vždy snažila byť hlasným nástrojom demokracie a vystupovať proti korupčným kauzám, ktoré okrádajú občanov a škodia Slovensku doma aj v zahraničí.”

Počas Letnej univerzity sa uskutočnil aj Kongres ODM. Ako po voľbe uviedol staronový predseda Martin Tokár  “Našim cieľom zostáva zapájanie mladých ľudí do verejného života na slovenskej a európskej úrovni. Zároveň neprestaneme poukazovať na javy ohrozujúce demokraciu a budúcnosť Slovenska a to aj formou organizovania protestov podobných tomu pred ministerstvom spravodlivosti, kde sme pri príležitosti zvolenia Štefana Harabína symbolicky pochovali spravodlivosť.”

Viac..  Vladimír Bilčík: Dobrá správa pre všetkých, ktorým záleží na slobodných médiách

Okrem letnej univerzity, na ktorej sa tento rok zúčastnilo 40 mladých Slovákov zostáva neoddeliteľnou súčasťou našej organizácie príprava víkendových podujatí pre študentov. „Vytvárame tým priestor na diskusiu s politikmi, odborníkmi z akademického prostredia, podnikateľmi a zástupcami neziskových organizácií na aktuálne témy.” dodal Tokár. Letnú univerzitu bez kravát‘ ocenil na facebooku aj Ivan Štefanec: “Ďakujem priateľom z Občiansko-demokratickej mládeže a Mladým konzervatívcom za skvelú atmosféru a fundované otázky.”

O Redakcia

Odporúčame pozrieť

Cipollone: Inflácia v eurozóne môže v polovici roka 2025 dosiahnuť cieľ ECB

Európska centrálna banka (ECB) je stále viac presvedčená, že inflácia v eurozóne klesne späť na …

Consent choices