Krajčír Fico šije pre Širokého

Zákony sa dajú na Slovensku ušiť na mieru. Nie je tomu inak ani teraz a dokázalo to včerajšie rokovanie vlády. A výsledok? Veľká banková lúpež, v ktorej banky prídu o svoj “ochranný fond”, veritelia Váhostavu dostanú omrvinku, ktorá ich nezachráni pred úpadkom, no a Široký sa bude už len usmievať, lebo ho jeho Robert Fico zbaví “zbytočného” problému. “Šikovní” ministri museli zrejme dlho premýšľať nad tým, ako ochrániť peniaze údajného sponzora Smeru pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami. A podarilo sa. Peniaze z Váhostavu sa spokojne prelejú do schránkových firiem a tie následne zafinancujú čokoľvek, čo budú “šikovní” chlapci potrebovať…Prečo štát dovolil Váhostavu vyplácať manažérom šialené odmeny? Za čo ich mali dostať? V roku 2013 to bolo viac ako 146 000€ a o rok neskôr takmer 106 000€.

Európsky parlament by sa otriasal v základoch, keby si na jeho pôde niekto čo i len dovolil predložiť takýto absurdný návrh zákona…štát vykúpi pohľadávky Váhostavu v hodnote viac ako 70 miliónov € a to vďaka peniazom, ktoré získal za takzvaný bankový odvod, alebo vari to bol podvod? Niekedy je naozaj na škodu, že Slovensko sa riadi vlastnými pravidlami ktoré, ak máte parlamentnú väčšinu, dovoľujú naozaj všetko. Zákon je Fico a jeho vládni prisluhovači…no a v pozadí celej frašky sú samozrejme oligarchovia, ktorých premiér nikdy verejne neprizná.

Ešte nevieme, aká hospodárska kríza opäť zaklope na dvere a už bezprecedentne siahame na peniaze bánk, ktoré boli práve pre takýto účel nútené povinne odvádzať takzvaný bankový odvod. Som zvedavá, odkiaľ vezme štát peniaze na to, ak by sa banky ocitli v kríze…radšej si zrejme požičia peniaze od Európskej únie za zbytočne vysoký úrok.

Veritelia Váhostavu prispeli na naše cesty svojimi 60% a môžu tak rozprávať svojim deťom a ďalším generáciám, ako sa o nich “dobre” postaral Robert Fico. Nie nadarmo je jeho veľkým vzorom Juraj Jánošík, no pointa kradnutia v jeho prípade bola úplne odlišná. No, keď mocný premiér chce, môžu sa na Slovensku prepísať aj dejiny…

Robert Fico mal radšej vymyslieť taký zákon, ktorý by dokázal zobrať Jurajovi Širokému jeho vlastný majetok a následne by bolo dosť peňazí na vyplatenie všetkých veriteľov v histórii Váhostavu. A samozrejme, tento zákon by sa následne vzťahoval aj na všetkých ostatných lúpežníkov, ktorí v tejto malej krajine okrádajú malé a stredné stavebné firmy a nielen tie. Kde je vôľa, tam je cesta…no cesta formou zákona, kedy by sa siahlo na úspory a majetky súkromných osôb, ktoré majú pohľadávky voči iným, je u nás zarúbaná. Chlapci by zrejme ostali doslova bez gatí…a z čoho by potom dokázali financovať veľký “biznis”, ktorý sa volá politika?

Viac..  Cipollone: Inflácia v eurozóne môže v polovici roka 2025 dosiahnuť cieľ ECB

Premiér urobí veriteľom Váhostavu ešte jednu “láskavosť”…odpustí im penále na daniach. Dovoľte mi, zasmiať sa…poznám mnoho majiteľov stavebných firiem, ktorým štát neodpustil vôbec nič, dokonca na nich pre neplatenie odvodov a daní poslal exekútorov. A to len preto, lebo nemali z čoho zaplatiť, práve z toho istého dôvodu ako je to v prípade Váhostavu. Údajný majiteľ Doprastavu Miroslav Výboh totiž nemal veľkú vôľu platiť za vykonanú prácu. A takých je naozaj mnoho. Pán premiér, nech sa toto oslobodenie vzťahuje paušálne na všetkých, ktorí sa dostali do podobnej situácie.

Poobede sa začne mimoriadna schôdza NR SR, na ktorej poslanci Smeru-SD určite presadia vládou schválený zákon. Ešte stále je čas na krátke zasadnutie mimoriadnej vlády, ktorá by na stôl dala zákon, ktorý by bol naozaj účinný.

Za situáciu, ktorá na Slovensku pretrváva už roky, nesú vinu všetci, ako koalícia, tak aj opozícia…ani jeden premiér nie je bez viny. Druhotná platobná neschopnosť je strašiakom, ktorý však straší len malých a stredných podnikateľov, no rozhodne nie oligarchov. Tí sa s radosťou a bez pocitu viny plavia na svojich luxusných jachtách, ukazujú si fotky svojich zbytočne luxusných rezidencií a doslova onanujú nad majetkom, ktorí nahonobili…nie vlastnou hlavou, ale obyčajným kradnutím a okrádaním.

Juraj Široký si dal ušiť oblek na mieru a premiér mu ho dodal v excelentnom prevedení. Bravó, Robert Fico! Hlas “podobný” Vášmu na nahrávke z kauzy Gorila, čoraz intenzívnejšie začína naberať reálne kontúry…

100 opatrení, ktoré “zlepšili” situáciu na Slovensku, je len obyčajných 100 fajok Roberta Fica, ktoré skôr či neskôr skončia na smetisku dejín…

O Magda Želeňáková

Písanie a vnímanie celospoločenského diania je mojou každodennou súčasťou. Svoje názory sa snažím vyjadriť priamo a bez zbytočných medových motúzov, no zároveň má rada fakty, ktoré mi v mojej práci značne pomáhajú. Je veľmi ľahké niekoho mediálne uraziť a poškodiť, no ťažšie je slová zobrať späť...

Odporúčame pozrieť

Cipollone: Inflácia v eurozóne môže v polovici roka 2025 dosiahnuť cieľ ECB

Európska centrálna banka (ECB) je stále viac presvedčená, že inflácia v eurozóne klesne späť na …

Consent choices