Beňová
Monika Flašíková Beňová. PHOTO: © European Union 2015.

Výrok Flašíkovej Beňovej bude riešiť krajský prokurátor

Beňová
Monika Flašíková Beňová. PHOTO: © European Union 2014.

BRATISLAVA – Medializovaným vyjadrením europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej (Smer-SD) na adresu katolíckych biskupov sa bude zaoberať bratislavský krajský prokurátor. Rozhodol o tom generálny prokurátor Jaromír Čižnár, ktorému sa v liste na výrok Flašíkovej Beňovej sťažoval poslanec Národnej rady SR Jozef Mikloško (KDH).

Čižnár posúdil Mikloškov list ako trestné oznámenie na europoslankyňu pre podozrenie z trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia.

„Z dôvodu príslušnosti bude Vaše podanie postúpené na ďalšie konanie a priame vybavenie prokurátorovi Krajskej prokuratúry Bratislava,“ odpísal Čižnár poslancovi za KDH.

Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých

Flašíková Beňová zverejnila 19. októbra na sociálnej sieti tento výrok: „Prekvapilo niekoho, že tí starí černokňažníci zasadali v princípe úplne zbytočne? A že celá synoda bola len sofistikovaný marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých“.

benova koment

 

Mikloško na to reagoval listom generálnemu prokurátorovi, v ktorom okrem iného píše, že len na Slovensku sa k rímskokatolíckej cirkvi hlási tri a pol milióna veriacich.

Viac..  EÚ a Nórsko sa dohodli na partnerstve v oblasti surovín a batérií

Reakcia Konferencie biskupov

„Poslankyňa EP ich týmto výrokom urazila a ponížila, najmä cirkevnú hierarchiu, ale aj veriacich,“ napísal poslanec Čižnárovi. Mikloško v liste šéfa generálnej prokuratúry žiadal, aby preskúmal, či vyjadrenia Flašíkovej Beňovej neporušujú paragraf Trestného zákona o hanobení národa, rasy a presvedčenia.

Na vyjadrenie europoslankyne reagovala aj Konferencia biskupov Slovenska (KBS).

„Sme zhrození, že SR zastupuje v Európskom parlamente človek, ktorý neprejavuje úctu voči starým ľuďom a ľuďom s hlbokým náboženským presvedčením, ktorí sú pozitívnou súčasťou spoločnosti v SR i EÚ,“ povedal hovorca KBS Jozef Kováčik.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Ako oživiť poškodenú ekonomiku? Názory europoslancov pred kľúčovým summitom lídrov EÚ

  Monika Beňová (S/D): Členské štáty Európskej únie potrebujú v boji s pandémiou koronavírusu postupovať …

Consent choices