Flašíková-Beňová podľa Mikloška ponížila katolícku cirkev

beňová
František Mikloško, Monika Flašíková-Beňová. PHOTO: Flickr/© European Union/redakcia

BRATISLAVA – Poslanec Národnej rady za KDH Jozef Mikloško vo štvrtok v parlamente interpeloval generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára pre výroky europoslankyne za Smer-SD Moniky Flašíkovej-Beňovej na adresu mimoriadnej biskupskej synody vo Vatikáne, ktorá diskutovala o postoji cirkvi k rozvedeným alebo homosexuálom.

Flašíková-Beňová zverejnila podľa Mikloška na sociálnej sieti 19. októbra tento status: „Prekvapilo niekoho, že tí starí černokňažníci zasadali v princípe úplne zbytočne? A že celá synoda bola len sofistikovaný marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých.“

benova fcbk

Ponížila seniorov

Poslanec za kresťanských demokratov doplnil, že 487 ľuďom sa daný názor páčil, ďalší 42 ho zdieľali. V rozsiahlej diskusii podľa Mikloška padlo veľa útokov, najmä proticirkevných, ktoré nemožno citovať.

Viac..  Rozšírenie a reforma EÚ: Poslanci žiadajú odvážne rozhodnutia

„Poslankyňa týmto výrokom urazila takmer tri štvrtiny obyvateľov Slovenska a ponížila katolícku cirkev, jej hierarchiu, najmä seniorov. Pri podobnej situácii bola moderátorka RTVS Kristína Kormúthová okamžite vyhodená z práce. Čo mieni Smer a Generálna prokuratúra SR podniknúť proti tomuto nezodpovednému postoju?“ uzatvára v interpelácii Mikloško.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Ako oživiť poškodenú ekonomiku? Názory europoslancov pred kľúčovým summitom lídrov EÚ

  Monika Beňová (S/D): Členské štáty Európskej únie potrebujú v boji s pandémiou koronavírusu postupovať …

Consent choices