Viskupič
Jozef Viskupič, líder eurokandidátky OĽaNO. PHOTO: redakcia.

Lídrom eurokandidátky OĽaNO sa stal Jozef Viskupič

Viskupič
Jozef Viskupič, líder eurokandidátky OĽaNO.
PHOTO: redakcia.

Lídrom kandidátky do Európskych volieb za OĽaNO sa stal Jozef Viskupič. Zvyšných 12 miest ostáva stále voľných. Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti totiž otvorilo kandidátku pre eurovoľby aj pre osobnosti zo spoločensky významných organizácií.

Hnutie OĽaNO je vraj presvedčené o tom, že zodpovedné funkcie majú vykonávať ľudia, ktorí sú odborníkmi vo svojej oblasti a nie tí, ktorí sú zväčša len politickými nominantmi. Rovnako poslanci na všetkých úrovniach majú reprezentovať a hájiť záujmy občanov, nie politických strán.„Viedli sme dlhé diskusie, aby sme zložili taký výber kandidátov, ktorí budú serióznou a kvalitnou ponukou pre občanov. Takú kandidátku, ktorá bude zostavená nie na princípe politickom, ale na princípe občianskom,“ zdôrazňuje líder kandidátky do eurovolieb Jozef Viskupič.

„Preto sme sa rozhodli osloviť spoločensky významné organizácie s ponukou, aby si v prípade záujmu vybrali zástupcu, ktorého môžeme nominovať na kandidátku do volieb do Európskeho parlamentu. Cieľom je kandidátka zložená z rešpektovaných a dôveryhodných osobnosti, ktoré si vyberú relevantné spoločenské organizácie. Sme presvedčení, že organizácie reprezentujúce široké zastúpenie občianskej spoločnosti budú odrážať záujmy Slovenska v Európe lepšie než súčasné politické strany,“ dodáva.

Viac..  Vladimír Bilčík: Nielen Rusi sa snažia ukryť svoje majetky, musíme mať pravidlá na ich habanie

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti nominovalo na prvé miesto kandidátky poslanca NR SR Jozefa Viskupiča ako priameho reprezentanta myšlienok hnutia. Ostatné miesta na kandidátke  hnutie obsadí výberom z ponúknutých nominácií oslovených organizácií a jednotlivcov. Poradie kandidátov určí hnutie hlasovaním všetkých členov poslaneckého klubu.

O red

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices